قرارداد فرانشیز

فرانشیز یا فرانچایز متدی است که برای پیشبرد کسب و کارها از آن می توان استفاده نمود.قراردادهای فرانشیز مابین دو نفر با نام های فرانشیزدهنده و فرانشیز گیرنده  تشکیل می شود و به موجب آن، فرانشيزدهنده امکان بهره‌برداري از مجموعه مالکيت‌هاي فکري را با محوريت علامت تجاري خود، به همراه يک نظام تجاري خاص و راهبردهاي فني و تجاري، به منظور تولید و ارایه محصولات یا خدمات، تحت کنترل خود و معمولا در قبال دريافت عوض، به فرانشيزگيرنده  واگذار می کند.

قرارداد بین المللی فرانشیز چیست؟

این قرارداد از کاربردی ترین شیوه های گسترش تجارت به حساب می آید. در توافقی که در این گونه از قراردادها به وجود می آید، فرانشیزدهنده روش ابداعی خود در حوزه تولید و عرضه کالا و خدمت را بیان می کند و مالکیت های فکری خود را در قالب نام یک یا چند برند در اختیار طرف دیگر قرارداد می گذارد. به صورتی که آن کالا یا خدمت مورد نظر با چشم پوشی از محل جغرافیایی عرضه آن با ظاهر و کیفیتی نسبتا یکسان در تمامی دنیا معرفی شود.

قراردادهای فرانشیز چه سیاستی را دنبال می کنند؟

در این نوع از قراردادها، فرانشیز گیرنده موظف می شود تا با توجه به اصول بازاریابی که  از سوی فرانشیز دهنده عنوان می شود، عمل نماید. در واقع فرانشیز از الگوهای همکاری تجاری به حساب می اید که به عنوان یک شبکه ارتباطی کوچک نیز حساب می شود. با استفاده از این الگو، بیزینس های کوچک قادر هستند با استفاده از نام برند و یک مفهوم تجاری فعالیت داشته باشند. در ادامه این بیزینس های کوچک می توانند برای بازاریابی محصولات خود از متدهای تست شده موفق به صورت اشتراکی استفاده نمایند.

شرایط قرادادهای فرانشیز

اگر چه تعاریف متعددی برای قراردادهای فرانشیز وجود دارد، اما به طور کلی طرفین این قراردادها هر کدام به نوعی دارای توانایی ها، منافع و منابعی مکمل می باشند. در واقع هدف از شکل گیری قراردادهای فرانشیز وارد شدن به صورت شراکتی به دنیای پر هیجان بازار و سرمایه است که در ادامه هر دو طرف قرارداد از از منافع حاصله از این فعالیت تجاری بهره مند خواهند شد.

به طور کلی هدف اصلی از انعقاد قراردادهای فرانشیز، به وجود آمدن یک هویت تجاری مشترک است. در واقع در قراردادهای این چنینی فرانشیز دهنده نمی تواند هویت مستقل و جدایی از فرانشیزگیرنده  برای خود قائل شود.

قراردادهای توزیع، قراردادهای عاملیت مجاز و قراردادهای نمایندگی از روابط تجاری مختلف فرانشیز به شمار می روند. لذا با توجه به این قراردادها، فرانشیزگیرنده به عنوان یک طرف قرارداد می تواند خدمات و یا محصولات فرانشیزدهنده را با توجه به ساختار فکری و ایده ها و اسرارهای تولیدی خودشان توزیع کند. البته در این میان فرانشیزگیرنده باید برای توزیع محصولات و یا خدماتش از راه های بازاریابی که از دید فرانشیزدهنده مورد تائید می باشد، استفاده کند.

مزایای قراداد های فرانشیز

این روزها کسب و کارهای مختلفی با استفاده از قراردادهای فرانشیز مشغول به تجارت هستند از جمله مزایای این قراردادها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • امنیت پیدا کردن کسب و کار
  • اثبات شده بودن روش
  • قابلیت پیش بینی نتیجه فعالیت تجاری
  • کاستن از هزینه های بازاریابی

امنیت کسب و کار با قراداد های فرانشیز

به طور کلی میتوانیم بگوییم فرانشیز ریسک های موجود در کسب و کارها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این کاهش ریسک با ایجاد بستری امن و مطمئن برای فعالیت های تجاری  فرانشیزگیرنده همراه است. البته لازم به ذکر می باشد که این امنیت از چشم پوشی کردن از آزادی و اختیارات صاحبان کسب و کارها به وجود می آید. بدین ترتیب که فرانشیزگیرنده دیگر هیچ گونه استرس و دغدغه ای در مورد روش های موثر در موفقیت در کسب و کار خود نداشته و می تواند با استفاده از روش های آزمایش شده ای که از سوی صاحبان اصلی برند تجاری اعلام می شود، به کسب و کار خود رنگ و بوی رونق ببخشد.

پیشبینی نتیجه فعالیت های تجاری با قرارداد فرانشیز

با استفاده از این قراردادها می توان با خریدهای عمده هزینه عملیاتی را به میزان چشمگیری کاهش داد. ضمن اینکه فرانشیزگیرنده می تواند با استفاده از تجربیاتی که از قبل آزمایش و پیش بینی شده است، به نتیجه برسد. البته لازم به ذکر می باشد که برای در این قراردادها فرانشیزگیرنده باید در تمامی مراحل به سیستم تعیین شده از سوی فرانشیزدهنده پایبند باشد.

کاهش هزینه های بازاریابی با قرارداد فرانشیز

نکته مهمی که باید پیش از انعقاد قرارداد فرانشیز به آن توجه شود این است که بلافاصله پس از عقد قراردادهای این چنینی، کسب و کار از وضعیت مستقل خود خارج می شود. ممکن است این مسئله برای برخی از افراد خوشایند نباشد، اما از مهم ترین دستاوردهای این کار، سرشکن شدن هزینه هاست. زیرا پس از قرارداد، تمامی واحد های وابسته به شبکه فرانشیز در قبال هزینه های بازاریابی مسئول خواهند بود و این هزینه ها مابین تمامی انها تقسم خواهد شد. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که تعدد شعب یا واحدها میتواند به عنوان یک روش بازاریابی استفاده می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما تماس بگیرید:

   02157731                                               02157768000

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 1 =

Call Now Buttonمشاوره رایگان 02157731